Molitva Presvetom Trojstvu za obitelj

MOLITVA PRESVETOM

 

TROJSTVU ZA OBITELJ

 

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi.

Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscjelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom. Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi.

Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji  - da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen !

 

 

  15. MOLITVA ZA OBITELJ

 

Gospodine Isuse, zahvaljujem Ti za svakog člana svoje obitelji. Vjerujem da mi je svaki član obitelji poseban dar od Tebe. Molim Te oprosti mi što toliko puta nisam ih tretirala kao tvoju djecu. Oprosti svakome od nas grijehe koje smo počinili protiv Tebe i jedni protiv drugih.

Gospodine predajem Ti obiteljske probleme, i molim te da se zauzmeš i ispraviš sve što je krivo u našoj obitelji.

Uputi posebne nakane:

a. Razdijeljenost između muža i žene

b. Nedostatak ljubavi u našoj obitelji

c. Neplodnost

d. Tvrdoglavost djece

e. Loše navike članova obitelji alkoholizam i ovisnost o drogi.

f. Besposlenost

g. Rastavu braka

h. Nedostatak molitve

i. Nedostatak zdravog ponašanja

j. Lošeg susjedskog odnosa

k. Nedostatak ekonomskog napretka

l. Nepoštivanje zakona.

I sve druge nakane

Dođi, Gospodine Isuse, dođi u moj život, uđi u moje obiteljske probleme. Okruži svakog člana obitelji sa svojim anđelima, zaštiti nas od napasti, svakog zla i opasnosti. Pošalji svoga Svetoga Duha u izobilju tako da svaki od članova obitelji bude obnovljen na Tvoju sliku i neka mir Duha Svetoga ispuni ovu kuću i ostane s nama sada i uvijek. Dj 16,31: «Vjeruj u Gospodina Isusa i biti ćeš spašen ti i tvoj dom.»

 

Iz Posebnih molitvi