Molitva za siromašne duše

ZAŠTO BOG „ ODMAH “ USLIŠAVA NAŠE MOLITVE ZA SIROMAŠNE DUŠE


Anna Katarina Emmerich, bez sumnje jedna od najvećih mističarki svijeta, piše: „ Žalosno je da se tako malo pomaže siromašnim dušama.
Svako djelo koje se za njih prikaže, svaki milodar ili patnja njima trenutačno čini dobro.
Oni su tada toliko sretni toliko blaženi, poput onoga tko skapava od žeđi, a netko mu pruži svježi napitak! „

Pripazite na riječ „ trenutačno “ !
Zašto Bog čiji mlinovi, kako se kaže, polagano melju, dopušta da naša dobra djela trenutačno pomažu siromašnim dušama?
Tko o tome pomno razmišlja, sam će zaključiti ovo: Bog naime ljudski rečeno, pun čežnje čeka da duše, koje je stvorio na svoju sliku i priliku, konačno budu savršene kako bi ih mogao priljubiti na svoje očinsko srce!
Tu leži i razlog zašto siromašne duše imaju tako veliku moć.
Ako im pomažemo dolaze brže do svog cilja, a budući da je i to ljudski rečeno u Božjem interesu, On je spreman za to platiti cijenu.
Spreman nam je pomoći.
To je objašnjenje zašto siromašne duše imaju tako veliki utjecaj kod Boga; za sebe ni najmanjeg utjecaja, ali za nas svu moć.
Mi smo nerazumni i to ne uviđamo.
I kad bi naši propovjednici, umjesto da se uglavnom muče psihologijom i odnosima među ljudima, govorili ljudima istinu o siromašnim dušama i svim drugim velikim istinama vjere, doskora bi crkve opet bile pune.

A ti dragi prijatelju, ako ne vjeruješ u ovu istinu, onda napravi jedan test: Ako u jednoj stvari koja ti teško ide, trebaš pomoć, tada siromašnim dušama obećaj neku žrtvu koja te nešto stoji.
Iskreno se moli Bogu da bude Njegova volja i vidjet ćeš da te siromašne duše neće ostaviti neispunjenih nada.
One su ti najbolji i najvjerniji prijatelji koje ti je Bog darovao na ovoj zemlji.

 

Arnold Guillet: Molitva za pokojneMOLITVA SVETE MATILDE ZA DUŠE U ČISTILIŠTU


OČE NAŠ KOJI JESI NA NEBESIMA! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, koje si Ti sam primio kao svoju djecu, oprosti što Te nisu ljubile, te su Te odbile od sebe i nisu Ti iskazale dužnu čast. Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti svu ljubav i dobrotu Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.

SVETI SE IME TVOJE! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što nisu poštivale Tvoje sveto ime, te su ga često nedostojno izgovarale i često ga nepromišljeno imale na ustima. Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sve propovjedi kojima je Tvoj preljubljeni Sin, Gospodin naš Isus Krist dao čast Tvome svetom imenu na zemlji.

DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu žarkom ljubavlju i zdušnom željom tražile tvoje kraljevstvo, nego su se često bogatile zemaljskim dobrima. Za pokoru i kajanje prikazujemo ti veliku želju Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kojom je tražio da svi budu primljeni u Tvoje kraljevstvo.

BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što se nisu pokorno podvrgavale Tvojoj svetoj volji, nego su često po svojoj volji radile i tako nisu ispunile Tvoju svetu volju! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sveto Božansko Srce Isusovo i Njegovu pokornost.

KRUH NAŠ SVAGDANJI DAJ NAM DANAS! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu s punom pobožnošću i ljubavlju primale najsvetiji Sakrament oltara, nego su mnoge to činile nedostojno i primale ga rijetko ili nikada! Za te njihove grijehe prikazujemo Ti veliku svetost i pobožnost Tvoga Sina, kao i njegovu najdublju ljubav i neizrecive želje, kojima nam je darovao ovo dragocjeno bogatstvo.

OTPUSTI NAM DUGE NAŠE, KAKO I MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM! -Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama njihove teške dugove grijeha, što svoje neprijatelje nisu ljubile i što im nisu htjele oprostiti! Za pokoru i kajanje za te mnogostruke grijehe prikazujemo Ti svete riječi Tvoga preljubljenoga Sina , Gospodina našega Isusa Krista, što ih je izgovorio na križu: "Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine!"

I NE UVEDI NAS U NAPAST! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što se nisu borile u velikim napastima, nego su slijedile primamljivost zla te su pale u pokvarenost! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti pokornost, mukotrpna djela i svu gorku muku i smrt Tvoga preljubljenoga Sina , Gospodina našega Isusa Krista.

NEGO IZBAVI NAS OD ZLA! - Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama i povedi njih i naše duše svome preljubljenom Sinu, Gospodinu našemu Isusu Kristu u kraljevstvo Tvoga gospodstva, a to si Ti sam. Gospodine izbavi duše svih vjernih mrtvih od paklenih kazna i iz dubokog bezdana, izbavi ih od usta lavljih, da ih ne proždre pakao, da ne upadnu u tamu, nego da ih stjegonoša sveti Mihovil povede u svetu svjetlost koju si nekoć obećao Abrahamu i njegovu potomstvu, smiluj se svim stvorovima a osobito dušama u Čistilištu.

Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima
.