Krunica Božanskog Milosrđa

Krunica Božanskog Milosrđa (PDF format)
2,65 MB
Boansko_Milosre_-_Tvoja_nada_i_spasenje(
Adobe Acrobat Document 2.7 MB
KRUNICA BOŽANSKOG MILOSRĐA I ZAZIVI BOŽANSKOM MILOSRĐU
KRUNICA BOŽANSKOG MILOSRĐA.docx
Microsoft Word Document 47.2 KB
KRUNICA SA SLIKOM
KRUNICA+BOŽANSKOM+MILOSRĐU.docx
Microsoft Word Document 482.6 KB
Na Veliki petak započinje devetnica krunice Božanskoga Milosrdja i traje do subote uoči Bijele Nedjelje (nedjelja nakon Uskrsa).Ta je nedjelja Blagdan Božanskoga Milosrdja.
Isus se ukazao redovnici sada svetici Faustini Kowalskoj i govorio joj o svome Milosrdju. ”- Ja želim, da Blagdan Milosrđa postane utočište i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. (...) Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest dobiva savršeni oprost od krivnja i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustave kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti Meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skerlet." “Kada bi duša bila kao raspadajući leš i, ljudski gledano, oživljavanje bilo isključeno i već sve izgubljeno - drugačije je to kod Boga. Čudo Božjeg Milosrđa potpuno oživljava dušu.”

Krunica Božanskog Milosrđa

Krunicu je izdiktirao Gospodin Isus sv. Faustini u Vilniusu (glavni grad Litve,tada dio Poljske) 13-14. rujna 1935, kao molitvu za smirenje i ublaživanje gnjeva Božjega, za naše i tuđe grijehe i grijehe cijeloga svijeta. “Ovom molitvom sve možeš izmoliti, kad se to što moliš slaže s Mojom voljom." Tko god je bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik - ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa."


Moli se na običnoj krunici ovako:
Na prva tri zrnca moli se:
    Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.
Na svih pet desetica moli se:
a) na velika zrnca:
    Vječni Oče, prikazujemo ti tijelo i krv, dušu i božanstvo tvojega preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštvinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta
b) na mala zrnca (10 puta):
    "Po pregorkoj muci Njegovoj, milosrdan budi nama i cijelomu svijetu."
Na kraju krunice doda se (tri puta):
    "Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu."

Može se moliti u svako vrijeme, ali se preporučuje da se moli od Velikog petka do Bijele nedjelje.Prije krunice Božanskog Milosrdja pročita se tekst za taj dan:

1.dan: Danas mi prinesi sve ljude ljude,naročito grešnike i uroni ih u more mojega milosrdja.Time mi smanjuješ gorčinu zbog izgubljenih duša.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ,...pa krunica Božanskog Milosrdja.
2.dan: Danas mi prinesi duše  redovnika i svećenika,uroni ih u moje beskrajno milosrdje. One su mi davale snage da izdržim svoju pregorku muku.Po njima će se izliti rijeke milosrdja na cijelo čovječanstvo.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrdja
3. dan: Danas mi prinesi sve vjerne i pobožne duše,uroni ih u more mojega milosrdja.Ove su me duše krijepile na mojem putu muke,one su bile kapljice utjehe u moru gorčine.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrdja
4. dan: Danas mi prinesi pogane i nevjernike, koji još nisu upoznali Božansko milosrđe.U svojoj pregorkoj muci ja sam na njih mislio,a njihov budući žar tješio moje srce.Uroni ih u more mojega milosrdja
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrdja
5. dan: Danas mi prinesi duše krivovjeraca i otpadnika,uroni ih u more mojega milosrdja.Za moje pregorke muke one su rastrgale moje tijelo i moje srce-moju Crkvu.Ako se one vrate u krilo Crkve,izliječit će moje rane i ja  ću osjetiti utjehu u svojim bolima.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrdja
6. dan: Danas mi prinesi nježne i ponizne duše,kao i duše male djece,uroni ih u moje milosrdje.One su najsličnije mom srcu,i davale su mi snagu u mojoj pregorkoj smrtnoj muci.Bile su kao zemaljski andjeli koji bdiju na mojim oltarima.Na njih ću izliti slapove milosti,jer su samo ponizne duše u koje stavim sve svoje povjerenje u stanju primiti moje darove.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrdja
7. dan: : Danas mi prinesi one duše koje na poseban način štuju i časte moje milosrdje.Te duše najviše sudjeluju u mojim patnjama i najviše su prodrle u moj duh.One su živa slika mojega milosrdnoga srca.Ove će se duše u budućem životu pojaviti u posebnom sjaju i ni jedna od njih neće doći u pakao.U njihovom smrtnom času bit ću uz njih.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrdja
8 dan: Danas mi prinesi duše iz čistilišta,uroni ih u bezdan mojega milosrdja da bi rijeke moje Krvi ublažile i skratile njihove muke.Ove su mi mi siromašne duše drage dok zadovoljavaju Božanskoj pravednosti.Možete pomoći tim dušama da im ublažite patnje crpeći iz blaga Crkve oproste i prinoseći žrtve zadovoljštine.O,kad biste vidjeli njihove patnje ne biste im prestali prinositi darove svojih molitava kako bi otplatile dug mojoj pravednosti.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrdja
9. dan: Danas mi prinesi mlake duše i uroni ih u more mojega milosrdja.Ove  mi duše najbolnije ranjavaju srce.One su me najviše rastužile u Maslinskom vrtu i istrgnule iz moga srca vapaj:”Oče,neka me mimoidje ovaj kalež!Ali neka ne bude moja,nego Tvoja volja.Za njih je moje milosrdje jedini spas.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrdja