Sveto ulje

KAKO POSVETlTI ULJE

 

MARIJA: Ja tražim da posvećujete ulje stavljajući devet kapi blagoslovljenog ulja u jednu litru. Nosite ga bolesnima u'srcu', tj. onima koji u sebi nemaju milost Božju. Ja vas želim osloboditi od zlobnog Neprijatelja.

Zazovite Mene kao Presvetu Djevicu od Ulja koja dotiče i koja ozdravlja.

Kako se ova lijepa gesta vjere širi sve više, i da ulja ne bi pomanjkalo, Djevica je dopustila da se ono umnaža beskrajno. Tako lijevajući samo devet kapi (kao devet kora anđeoskih) ovog čudesnog blagoslovljenog ulja (ili pamuk

namočen s ovih devet kapi) u jednu litru čistog maslinovog ulja, čitavo će ulje biti blagoslovljeno. I s devet kapi ovog novog ulja, može se dobiti nova litra blagoslovljenog ulja, i tako u beskraj. Bolesne osobe mogu ga uzimati  u hrani. To ulje poprima posebna Svojstva koja se prenose s devet blagoslovljenih kapi. Jedno od tih svojstava je da udaljuje od nas Zloga. Svi oni znakovi ulja nisu li također i jedno upozorenje? Pa makar Djevica to nije izričito rekla ne možemo to ne povezati među svim znakovitostima ulja i s usporedbom o mudrim i ludim djevicama iz Evanđelja sv. Mateja (25,1113). Ne zaboravimo da nas Marija i njezin Sin pripravljaju za veliki Isusov povratak. Nije li to jedan od načina/kojim Gospodin označuje na čelima svoje izabrane (Otk 7,3)?

Neka to ulje bude za nas znak našeg probuđenja i nek nas Zaručnik kada dođe nađe spremnima. Darujmo Mu - čitavo njegovo mjesto u našim srcima, u našim životima. I dijelimo to blagoslovljeno ulje s našom braćom dok ima još vremena.

 

KAKO VRŠITI POMAZANJE?

 

Staviti malo ulja na pamuk i u čast pet Kristovih rana, učiniti pet znakova križa:

1) Učiniti znak križ: l na čelu (pročišćenje i rasvjeljenje duha, pameti).

2) Učiniti znak križa na usnicama (proćišćenje govora i za rast u duhu mrtvenja u svim njegovim različitim vidovima).

 

3) Učiniti znak križa na srcu lli ispod vrata ( pročišćenje, proljepšanje i ojaćanje naših osjećaja.)

 

4) Učiniti, najzad, znak križa na dlanu jedne ruke (da bi sva naša djela bila u skladu sa Božjim zakonom u pravdi i milosrdnoj ljubavi)

 

MARIJO, MAJKO

 

BLAGOSLOVLJENE MASLINE, PRESVETA DJEVICE OD ULJA,

 

DODIRNI NAS, UZLJUBI NAS I

 

OZDRAVI NAŠE SRCE NA TVOJ NAČIN,

 

PO TVOJOJ LJUBAVI.

 

Ovo pomazanje koje se može prema potrebama opetovati, ublažuje i liječi duhovna i fizička zla. Ono nas učvršćuje kao kršćane (Pomazani - u pravom smislu riječi je Krist) i štiti nas od zloga.