Meditacija

Vlč Dražen Radigović : Ozdravljenje kroz Božju riječ
ozdravljenje kroz Božju riječ.pdf
Adobe Acrobat Document 89.0 KB
Kurt Knotzinger: Poticaji za čitanje Svetog pisma
Poticaji za čitanje.pdf
Adobe Acrobat Document 130.3 KB
Dr.Adalbert Rebić: Dokument Svete Stolice o hodočašću 2000. godine
Hodočašće.pdf
Adobe Acrobat Document 116.9 KB
Fra Zvjezdan Linić:Nemojte biti nevjerni Toma
Untitled 1.pdf
Adobe Acrobat Document 47.7 KB
Josip Lončar:Istina o kojoj se u Crkvi šuti
istina o kojoj se u Crkvi šuti.doc
Microsoft Word Document 1.4 MB
4.Korizmena nedjelja godine A
4.korizmena nedjelja A.pdf
Adobe Acrobat Document 80.9 KB
9.nedjelja kroz godinu A
9.nedjelja kroz godinu.pdf
Adobe Acrobat Document 115.2 KB
Jutarnja molitva 6.3.do12.3.2011.
03 - 2011 2.doc
Microsoft Word Document 110.0 KB
7.nedjelja kroz godinu A čitanja i meditacija
7.kroz godinu 20.2.2011.nedjelja.pdf
Adobe Acrobat Document 41.3 KB

DA BISTE ČITALI DOKUMENTE U PDF FORMATU POTREBNO JE DA NA SVOJE RAČUNALO INSTALIRATE OVAJ PROGRAM ILI DRUGI PDF PROGRAM

************************************************************

Tomislav Ivančić

Klanjam Ti se

Meditaciju ćeš najbolje obaviti klečeći. No dobro je i stojeći ili sjedeći.
Opusti se, mirno diši, upravi pogled prema gore i onda...
Lagano se nakloni i u tom stavu pusti da ti srce govori ono što želi. Zatim se uzdigni i onda opet nakloni sve do poda. Ostani tako neko vrijeme i govori Isusu da ti je on dragocjen i da se nikome ne želiš klanjati, jedino njemu. Osluškuj svoje srce i Duha u sebi. Opet se uspravi pred živim Bogom.
Nije važno samo klanjanje, nego Bog kome se klanjaš. I ta prisutnost Boga počinje te silno mijenjati. Nakon petnaestak minuta izmoli "Oče naš" i završi meditaciju.

Bog je apsolutno biće. Od njega sve počinje i sve u njemu završava. Nitko ne može izbjeći njegovu kontrolu i njegovu volju. Klanjati se Bogu zato znači priznati ono što jest - da je Bog apsolutni Gospodar stvorenja i našeg života.
No, Bog je naš Otac. Zato se njemu ne klanjamo ropski, kao oni koji su poraženi. Njemu se, naprotiv, klanjamo u ushićenju. U divljenju što je nedokučiv, što je naprosto Ljubav a ne samo onaj koji ljubi. Što je naprosto dobrota a ne samo onaj koji je dobar. Što je naprosto svemoć a ne samo svemoguć. Klanjanje je divljenje, ulaženje dubinom svoga bića u neizrecivost Božjeg bića. Klanjanje je nova spoznaja, novi način razgovora s Bogom, novi pristup Ocu svega stvorenoga.
Bog nas je otkupio. Zato mu se klanjamo u zahvalnosti, u dubokoj spoznaji da smo voljeni, da smo slobodni, da smo dionici Božje naravi.

***********************************************

14.6.2010.

Gledaj to Srce koje ljude

 

toliko ljubi...

 

Gledam, Isuse, tvoje Srce na križu probodeno i dok pokušavam dokučiti tajnu ljubavi koja te dovela do prolijevanja i posljednje kapi krvi za spas čovjeka, razum mi ostaje bez odgovora, usne bez riječi... samo srce u samoći i tišini osjeća tajnu Božanske ljubavi!

Poznaje li tvoje Srce granice darivanja? Ne bojiš li se boli zbog neuzvraćene, izigrane, povrijeđene, krivo shvaćene... ljubavi? Nisi li mogao izabrati drukčije, ljudskim očima gledano, bolje sredstvo i način iskazivanja ljubavi nego što je križ?! Ne! Ti jednostavno ljubiš i u toj ljubavi ne misliš na sebe! Tvoja ljubav ne poznaje granice, ne postavlja uvjete, nema osobnih interesa, ne bira načine svojeg izražaja. Tvoje poslanje je ljubav i to je sve što si želio: u ljubavi vršiti volju Očevu. U svakom trenutku zemaljskog života, od rođenja u hladnoći i samoći betlehemske štalice pa sve do samoće i tišine Kalvarije, tvoje srce kucalo je za čovjeka. Bio si tu, uz malene, bolesne, ranjene, ostavljene, prezrene! Imao si sluha za vapaje slijepih i grješnih, ljubavi za oproštenje i izlječenje, samilosti za neprijatelje. Nisi se bojao stati na stranu grješnih i zauzeti se za njih. Sada kad nemaš više što dati, kada su razapete ruke koje su nekada podizale klonule, tješile tužne, liječile slijepe i opsjednute, kada su dlanovi izranjeni i zakrvavljeni čavlima ljudske hladnoće i okrutnosti, kada su noge koje su koračale zemljom čineći dobro pribijene na drvu križa ti daruješ ono posljednje što imaš - SRCE PUNO LJUBAVI!

Priznajem svoju nemoć! Ostajem nijema pred tvojom ljubavi! Više te ne želim niti moliti da je shvatim jer znam da to nikada, barem na ovomu svijetu i svojim ljudskim naporima neću moći postići. Jedino te molim i svim svojim bićem želim da imam udjela u tvojoj ljubavi. I sada, dok promatram tvoje Srce ... srcem mi odzvanjaju riječi koje si nekada uputio svojim učenicima i meni sada: "Silvana, možeš li piti kalež koji sam ja pio???"

Ne razmišljajući previše dajem svoj pozitivan odgovor. Ali ti nisi zadovoljan njime, ideš korak dalje i ponovno pitaš: "Jesi li spremna dati svu sebe, i posljednji dio svojega srca, računajući na bol i ranjavanje koje darivanje nužno sa sobom nosi? Jesi li spremna potpuno mi darovati svoje srce kako bih ga ja mogao darovati drugima?"

Usne mi tiho šapću: Uzmi sve, tebi ionako sve pripada! Nemam više snage grčevito se boriti i pod svaku cijenu željeti zadržati nešto za sebe! Želim i molim te samo jedno: da moje srce učiniš po Srcu svojemu! Moje srce pripada samo tebi! Ta to već odavno znaš, Isuse! Ispuni ga svojom ljubavlju, očisti ga od svega i svakoga što me na bilo koji način udaljava od tebe ili priječi put k tebi! Neka ono bude mjesto tvoga trajnog boravka, mjesto našeg susreta, izvor ljubavi prema tebi i svakom čovjeku.

Snagom svoje ljubavi pročisti moju ljubav od svake i najmanje želje za posjedovanjem, od egoizma, straha od mogućih rana ili bojazni od darivanja do kraja, gubitka sebe. Svojom smrću na križu pokazao si mi kako ljubav nikada ne umire pa i onda kada nam se čini da je sve izgubljeno ... uništeno ... prolazno ... ljubav se poput ptice feniksa ponovno rađa iz pepela, iz smrti na novi život. Pokazao si mi kako je ljubav jača od smrti i kako joj se treba potpuno predati sve do boli.

Znam, Isuse, da te nikada neću moći ljubiti savršenom ljubavlju kakvom si ti mene ljubio i kakvom me i sada ljubiš. Nikada ti neću moći uzvratiti u potpunosti ljubav ljubavlju! Ali ne želim da me moja nesavršenost u tome priječi jer ako budem čekala da budem savršena kako bih te savršeno ljubila znam da te tada nikada neću ljubiti. Primi moju ljubav, srce, sve što jesam, što želim biti i učini da između mojega ja i tvojega Ti zaživi naše mi - naša braća i sestre, moji bližnji koji će u mojoj ljubavi otkriti tebe i tvoju ljubav.

I sada odlazim u svijet u koji me šalješ! Odlazim sigurna da me ljubiš i da po meni želiš ljubiti mnoge! Upuštam se u avanturu ljubavi, bez sigurnosti, kompromisa, interesa, nošena ljubavlju tvojega probodenog Srca! Tom ljubavlju želim ispuniti i zaliječiti svako slomljeno, ranjeno, razočarano, besmislom i očajem ispunjeno srce! Usliši vapaj srca kojim te molim da me učiniš oruđem svoje ljubavi! Moja snaga si ti, moja Ljubavi!

S. Silvana Fužinato

 

HVALA TI GOSPODINE

Za sve što si mi dao u proteklim godinama,
Hvala Ti i za sunčane dane, ali i za one oblačne i tužne,
Za mirna popodneva i tamne noći.
Za ljubav i sve lijepe i drage stvari,
za cvijeće i zvijezde na nebu.

Hvala Ti za zdravlje i bolest,
za tugu i radost.
Hvala Ti za sve što si mi dao i za sve što si tražio od mene.
Hvala Ti, Gospodine za Tvoje nasmiješeno lice i prijateljsku ruku koja me održala snažnim.
Hvala Ti za samoću, za rad, za brige, za strahove, za teškoće i suze.
I za sve što me približavalo Tebi.
Vidio sam Tvoju ruku punu ljubavi i Tvoju providnost čak i u lošim stvarima!
Hvala Ti što si me održao na životu,,
za Tvoju zaštitu, toplinu i skrb,
Hvala Ti, Gospodine što si mi dao prijatelje i drage osobe.
Hvala Ti za sve što si stvorio, posebno za muškarce i žene,
Koje si stvorio na svoju sliku i priliku
Hvala Ti za nevinu malu djecu u našim obiteljima i
Za dobre duše koje žive prema Tvojoj volji.
 

Hvala Ti, Gospodine. Hvala Ti, Gospodine
Za ovu godinu i za svih njenih 365 dana
Spreman sam učiniti sve što želiš, Gospodine,
Spreman sam Te slijediti u svim okolnostima
ali, molim Te za vjeru, da Te uvijek mogu vidjeti u svemu i svima,
Za nadu, da se nikada ne razočaram,
i za kršćansku ljubav, da svakim danom sve više mogu  ljubiti Tebe i bližnje,
i da omogućim da Te moji bližnji mogu ljubiti.
Podaj mi strpljenje i poniznost,
nevezanost i darežljivost,
podaj mi, Gospodine ono što samo Ti znaš da je dobro za mene,
jer ja ne znam što je za mene dobro i ne usudim se tražiti.
Da mi srce bude budno, uho pozorno, ruke i um djelatni,
i da uvijek budem spreman vršiti Tvoju Svetu Volju uz Tvoju milost.
Gospodine! Izlij svoju milost i blagoslove na sve meni drage osobe i podaj cijelom svijetu Svoj mir.
Hvala Ti, Gospodine.Hvala Ti, Gospodine. Amen.

o.James Manjackal