Misli mojih Facebook prijatelja

Koje su glavne razlike između protestanata i katolika?
1. Katolici imaju sv. misu, sakramente: Euharistije, ispovijedi, bolesničkog pomazanja, sv. reda - protestanti to nemaju. Naprotiv, njima je ovo što mi činimo bogohula.
2. Protestanti nemaju apostolsko nasljeđe, to znači da nemaju svećenike, nego pastore, koji nemaju sv. red, a to znači da njihovo svećeništvo ne potječe od 12 apostola, već je to ista razina kao običan laik.
3. Katolici imaju tradiciju, nauku crkvenih Otaca, nauku koju nasljedujemo od prve Crkve pa do danas, ogromno iskustvo i prokušanu nauku. Protestanti nemaju, njihovo geslo je „sola scriptura“ – „samo pismo“ i oni misle da svatko može tumačiti sv. pismo u Duhu Svetom i da mu za to ne treba nikav tumač. No, Duh Sveti nije u sebi podijeljen ili posvađan, pa tako postojanje bezbroj različitih odjeljenja i nauka u protestantizmu zapravo pokazuju koliko su zakinuti s time što nemaju Učiteljstvo i Papu. Nalik su na babilonsku kulu - nemaju jedinstvo u nauci, vjeri i praksi.
4. Katolici su okupljeni oko Petra, oko svojih mjesnih Biskupa i svećenika kojima su povjereni, kojima su poslušni i dadu se voditi od njih. Protestanti – svako za sebe. Nađeš si zajednicu koja ti paše, a ni to ti ne treba, ako možeš sam. Bogu se može moliti svugdje - to su katolici preuzeli od protestantizma.
5. Katolici časte Mariju, kojoj se utječu za pomoć i zagovor, koju gledaju kao svoju majku, koja je moćna isprositi kod Boga sva čudesa. Također časte svece, koji su im primjer i zagovornici kod Boga. Za protestante ova nauka je bogohula – blasfemija.
6. Katolici imaju slike svetaca, kipove, moći svetaca – za protestante to je idolopoklonstvo. Za katolike to im je pomagalo u pobožnosti.
7. Katolici i protestanti različito poimanju spasenje. Za katolike je uz vjeru potrebna i dobra djela – dakle, moram činiti dobro, „vjera bez djela je mrtva“ (Jakovljeva poslanica). Također svoje spasenje postižu kroz sakramentalni život. Za protestante za spasenje je jedino potrebna vjera (bez djela). Po vjeri primam sve: oproštenje grijeha i svaku drugu milost. Ne treba im ni pastor, za oproštenje grijeha. Oni ga dobivaju direktno od Boga. Isus se šalio kad je apostolima (jedinima) dao vlast opraštanja grijeha i kojima ne otpuste nije im otpušteno. Isus se šalio i kada je govorio da nema života onaj koji ne prima njegova Tijela, Isus se šalio na posljednjoj večeri itd. Zapravo, sve što im ne paše u sv. pismu, Isus nije mislio doslovno, a neke stvari nije ni rekao, nego je Crkva poslije nadodala. Nauka o spasenju samo preko vjere je neispravno shvaćena nauka sv. Pavla, a Jakov je u svojoj poslanici takav nauk ukorio rekavši „i đavli vjeruju i dršću“ (Jak 2, 19), želeći porušiti apsurdno shvaćanje da se može čovjek spasiti po vjeri, a da su mu djela opaka.

Tekst :Silvio Španjić


Vece frendovi moji,evo ajde reko da vam ispricam nesto sto me je neki dan jedna osoba upitala dok smo razgovarali uz kaficu na pauzi za vrijeme radnoga vremena.Evo njegovoga pitanja meni upucenog.
OBJASNI MI MOLIM TE PRIJATELJU. ODKUDA TEBI TOLIKO ZADOVOLJSTVO I SRECA A TAKO TEZAK POSAO NA SUNCU PO CIJELI DAN RADIS.
A ja sam onda mu rekao ovu Istinu koju nosim u svom srcu i dusi.
PRIJATELJU EVO RECICU TI ONO STO MI SAD LEZI NA SRCU A TREBA IZACI VAN.
SVAKI DAN JE MENI DAR BOZIJI.SVAKI DAR BOZIJI JE DOBAR.SVE STO GOD DOLAZI,SVE SPREMNO PRIMAM IZ BOZIJE RUKE, SIROMASTVO I GLAD BOLEST I PREZIR.ZAPRAVO UVIJEK SLAVIM I HVALIM BOGA I ZAHVALJUJEM MU NA SVEMU. BOG JE TAKO DOBAR.SVE ZNA.UVIJEK JE SA NAMA POSVUDA JE.SVE MOZE.NISTA SE NE DOGADA BEZ NJEGOVA ZNANJA.
ZNAM DA ME VOLI OD VJECNOSTI I JA SAM UVIJEK NA SIGURNOME SA NJIME.LOS DAN NAM NE DONESE PROTIVSTINE I MUKE NEGO NASA NESTRPLJIVOST.SRETAN SAM ZATO JER ZNAM DA SE NISTA S NAMA NE DOGAĐA STO BOG NECE,A STO BOG HOCE ZA MENE JE NAJBOLJE.
BLAZEN JE ONAJ KOME SE VOLJA IVIJEK I DO U SITNICE ISPUNJA.SVE STO BOG HOCE I SVE STO CINI,MENE CINI SRETNIM.TAKO SE HILJADU PUTA TOME VISE VESELIM NEGO STO SE DRUGI MOGU VESELITI,JER IM SE SE ISPUNILA NJIHOVA ZELJA.SVAKOME JE LAKO TO RAZUMIJETI.AKO ZELIMO BITI SRETNI I RADOSNI,ZADOVOLJNI I SVETI ONDA JE SAMO JEDNO POTREBNO,U SVEMU TRAZITI VOLJU BOŽIJU I TAKO ŽIVJETI.
KAKVA RADOST CEKA U RAJU SVE ONE KOJI SU ZIVJELI OVAJ ŽIVOT VRSECI VOLJU BOŽIJU. Svu slavu i hvalu dajem tebi Presveto Trojstvo i Majko Bozija Blazena Djevice Marijo. +++ BVB
PS. Sv PAVO CE RECI : TO OKO NIJE VIDJELO,UHO NIJE ĆULO I LJUDSKO SRCE NIJE OSJETILO ONO STO JE BOG PRIPRAVIO ONIMA KOJI GA LJUBE.

Jasmin Škuj Behara

10.7.2017.

________________________________________

HIM! Brate i sestro! Ako je sunce iščezlo iz tvog života, potraži zvijezdu koju je Bog upalio samo za tebe. Ako si praznih ruku, znaj, Bog ne očekuje od tebe pune žitnice. Ako su vrata tvojih bližnjih zaključana, i nitko ne odgovara na tvoje kucanje, ne odlazi ogorčen. Bog te ljubi. On će negdje za tebe otvoriti ljudsko srce i dati ti da to znaš. Kiša će prestati. Hladnoća proći. U jednom smiješku i nježnoj ruci osjetit ćeš proljeće i ponovno živjeti. Budeš li morao nositi poruku u pustinju gdje nitko ne sluša, znaj, Bog je postavio skrivene antene koje primaju svaku riječ iz tvog srca i nose je preko sasušene zemlje tamo gdje se rađa novi svijet. Mir tebi!

Objavljeno 11.4.2015. VB


Sretan Uskrs !

Želio bih Vam svima čestitati Uskrs i poželjeti vam najljepše želje povodom toga. I zapitah se onda: a što je vama Uskrs? Što je meni Uskrs? Što znači ta jednostavna, ali na osobit način sveta riječ: „USKRS“ ?!

Uskrs? Lijepi običaj, tradicija, bogat stol, darovi, otklanjanje straha od smrti, čak i iluzija,... ? Ništa od toga, ili čak djelomično i ponešto od toga, ali u svojoj biti: Istiniti povjesni događaj koji ne prestaje biti, sila Božja iznad razumskog shvaćanja čovjekovog, vječni odraz Božje slave koja je nad svakom poimanjem ljudskim. I na kraju Božji dar čovjeku - Njegovu posrnulom stvorenju!

Kakvog bi smisla imala patnja i boli križnoga puta Gospodina našega Isusa Krista kada uskrsnuća ne bi bilo?! Zašto bi netko podnio tolike boli da na kraju ode u ništa?! I zašto je tako teško povjerovati tolikoj skupini uglavnom priprostih i jednostavnih svjedoka koji su ga vidjeli uskrsla. Zar bi bilo lakše vjerovati prepredenjacima ovoga svijeta; ta oni svaku i najednostavniju istinu izvrnu i obešćaste. Da zato i nisu dobili priliku da vide uživo, jer istina je uvijek jednostavna u svojoj biti i samo ju jednostavno srce prihvaća i šalje onakvu kakva jest.

Uskrs ukratko: Velika Božja pobjeda za život ljudi!

Uskrs je konačni cilj našeg zemaljskog puta. Križ Kristov je najsigurnije prijevozno sredstvo na tom putu.Isus Krist je prvi prošao tim putem i rastvorio nam vrata. On nam je Putokaz i Svjetiljka na tom putu.

Ako je život kao što netko reće: „Kolo sreće“ onda je današnji dan svake godine najradosniji dan. U mijenama života gdje se isprepliću tuge i radosti, teškoće i uspjesi, vreva i mir, suze i osmjesi nemoć i dostignuća i svakojate druge suprotnosti dobrih i loših trenutaka Uskrs je uvijek dan sreće, nade, istine, ljubavi, pravednosti i mira. Čak i kad vanjski znakovi svijeta oko nas koji je do grla uronio u zlo i ne odaju direktno to stanje pobjede dobra, stanje vječne Božje pobjede, ako samo na trenutak zastanemo i uronimo u spoznaju, polako će se razići magle koje nam zastiru pogled i opet ćemo vidjeti Put – tu najsjajniju zvijezdu vodilju – Isusa na križu. I prepustimo li Mu se potpuno da nas On vodi polako će nestajati sve bolne rane i nastajati novo biće jako koje neće više grijeh saplitati, koje neće moći nagrizati rane nanošene od drugih ljudi. Snaga će se Krista i Sila Duha Svetoga u nama nastaniti da nas čuva od svakoga zla. I neće više biti važne propadljive radosti ovoga svijeta, već će nam se srce radovati u Istini u Bogu. Tako će ta Kristova pobjeda ostvarena na križu zaživjeti i u nama. Ta pobjeda bezvremena, vječna, koja se zbila prije više od dvije tisuće godina i opet se iznova rađa i nikada ne nestaje, koja budi nadu i daruje radost i mir nek živi u nama nek nam dovede Kraljevstvo Božje i praverdnost Njegovu! Sretan Uskrs!

I na kraju isto mi se pitanje o Uskrsu javilo prošle godine (svake godine vjerojatno). Sada sam našao u arhivi i šaljem vam dio tog promišljanja – Božjeg dara jer bez Boga nema spoznaje!

 

USKRS JE:

 

Početak Raja

 

Glas nade

 

Šum vječnosti

 

Odsjaj Božji

 

Ostvarenje sna

 

Razlog sreće

 

Snaga ljubavi

 

Svjetlo vječne radosti

 

Dah života

 

Ljubav Božja

 

Transformacija „pačeta u labuda“ ograničenog u spoj neograničenog

 

Sjaj života vječnoga

 

Spoj Neba i Zemlje

 

Spona vječnosti i sadašnjosti

 

Put budućnosti, sreće i mira

 

Najljepši dan u godini = kao i Božić  (Božić – dolazak Spasitelja, Uskrs - dolazak spasenja)

Objavljeno: 9.4.2015.

 


 

_________________________________

Pokušaj ostati miran i ne tužiti se : Ako si nepoznat i ne obaziru se na te; Ako se misli da te ne mogu ni za što upotrijebiti ; Ako te ne pitaju za tvoje mišljenje ; Ako nemaju povjerenja u tebe; Ako ti se daju najniži poslovi i posljednje mjesto ; Ako ti se rijetko kaže koja ljubazna riječ .Pokušaj zadržati mir i ne tužiti se,nego se dapače radovati zbog toga.To bi bilo pravo štovanje Presvetog Srca Isusova jer nitko nije bio ponižen od ljudi kao On. Sv.FRANJO SALEŠKI.

Ana Jukić 9.8.2014

_________________________________

Jeste li ikada plakali jer ste izgubili Isusa u životu? Jeste li plakali zbog Isusa? I bi li vas uopće pogodilo kad biste ga zauvijek izgubili? Što biste izgubili kad biste Isusa izgubili u životu? Što vam on znači? Biste li bili potreseni u dubini duše? Bi li vam puklo srce kad biste izgubili Isusa? Biste li prolili ijednu suzu? Danas Isusa tjeraju, niječu, progone, na njega hule, ismijavaju, toliki ga psuju. Dira li te to? Ili si možda među onima koji ga psuju? Ne dao Bog. Što bi bilo od nas kad ne bi bilo Isusa? Danas razdiru haljine i plaču, samoranjavaju se navijači na stadionima zbog izgubljene utakmice, a kršćani? Tko to još plače što se na Isusa huli, izruguje, psuje?

Sanja Horvat 23.7.2014.

_____________________________________________________

Gospina poruka preko Mirjane, 02.06.2014 Draga djeco, sve vas pozivam i prihvaćam kao svoju djecu. Molim se da me vi prihvatite i ljubite kao Majku. Sve sam vas sjedinila u svome srcu, sišla među vas i blagoslivljam vas. Znam da vi od mene želite utjehu i nadu jer vas ljubim i zagovaram. Ja od vas tražim da se sjedinite sa mnom u mome Sinu i budete mi apostoli. Da biste to mogli iznova vas pozivam da ljubite. Nema ljubavi bez molitve – nema molitve bez oprosta, jer ljubav je molitva – oprost je ljubav! Djeco moja, Bog vas je stvorio da ljubite, a ljubite da biste oprostili. Svaka molitva koja dolazi iz ljubavi sjedinjuje vas s mojim Sinom i Duhom Svetim, a Duh Sveti vas rasvjetljuje i čini mojim apostolima, apostolima koji će sve što rade raditi u ime Gospodnje. Oni će moliti djelima, a ne samo riječima, jer ljube moga Sina i shvaćaju put istine koji vodi u Vječni Život. Molite za svoje pastire da vas uvijek mogu čista srca voditi putem istine i ljubavi, putem moga Sina. Hvala vam. _______________________________________

HIM! Današnju situaciju u svijetu može prevladati samo ljubav, a sve manje smo sposobni za nju. Mi samo glumimo ljubav, o njoj govorimo, ali protiv nje ili barem bez nje živimo. Umjesto nje tražimo pravdu, a ona je bez nje surova. Ljubav, istina pokreće čovjeka prema pravdi, ali ona ide još dalje. Nije dosta biti pravedan, treba ljubiti. Tolika je pomrčina pala na zemlju i na razum da se socijalni, narodni i uopće svi ljudski problemi rješavaju oružjem jačih, a ne ljubavlju i srcem, kako to i Gospa traži od nas u svojim porukama. Hitno otvorimo vrata svoga srca. Izvana se to ne može učiniti nasilno.

Svećenik Kristov (fra Velimir Bavrka) 10.6.2014.

_________________________________

Isuse po živoj, blagoj i svemogućoj riječi koja izlazi iz tvojih blagoslovljenih usta izbriši grijehe koje sam ja klevetničkim jezikom učinio.
Po savršenstvu tvojih djela i po ranama tvojih ruku izbriši sve grijehe koje sam učinio svojim nepravednim rukama. Po bolnim naporima tvojih blagoslovljenih nogu i po svetim ranama, izbriši sve nepravde koje sam učinio hodeći. Po čistoći nakane koja je posvećivala tvoje misli, po ljubavi kojom je gorjelo tvoje Presveto Srce, izbriši sve grijehe i nepravde iz mojih misli i moga grešnog srca. Po plemenitosti i beskrajnoj svetosti tvoga života, izbriši sve grijehe kojima sam okaljao svoj život. Operi me u svojoj predragocjenoj Krvi, očisti i uništi sve mrlje moga srca i moje duše, da po tvojim svetim zaslugama budem čist u tvojim očima i da zaslužim ubuduće vjerno opsluživati tvoje zapovijedi. Amen. Zdravo Marijo...

OBJAVILO: medjugorje-info.com

______________________________________________________

Jadan li sam ja čovjek! Tko će me istrgnuti iz ovoga tijela smrtonosnoga? Hvala Bogu po Isusu Kristu Gospodinu našem!“ Rim 7, 25a Gospodine, silno sam tužna kad pogriješim, kad Te zaboravim, kad Tebe zanemarim, kad sam neorganizirana pa za Tebe ostane najmanje vremena, kad sam neraspoložena za svoje bližnje, kad odgađam susrete, ugađam svom tijelu. Silno sam tužna kad sam ogorčena na druge, na vrijeme, na zadatke, poslove, na umiranje sebi, na služenje drugima do kraja. Tužna sam kad ne mogu prijeći preko nepravde, kada me slomi svaki udarac. Slaba sam i tako mi je teško to prihvatiti. Tako se silno želim osloboditi robovanja grijehu, želim se vratiti na Tvoj put, živjeti Tvoj plan za mene, biti sretna s Tobom, znati i vjerovati da je Tvoj plan uvijek najbolji. Ne želim biti tužna ni tjeskobna, samo mirna i zbog toga radosna jer znam da sam s Tobom na najboljem putu koji mogu izabrati. Koliko god boljelo, koliko god teško bilo, lakše je i želim biti sTobom. Primi danas moj post, po svetim Marijinim rukama kao prinos sveg odricanja od navezanosti, osobito onih na grijeh. Odričem se svega zbog Tebe i samo da bih Ti mogla doći, pomozi mi moj Gospodine jer znam da ni odluku ovu bez Tebe ne mogu donijeti.

Sanja Horvat 16.5.2014.

________________________________

Znate, tko završi u paklu, ne će tamo otići zbog velikog broja ili zbog težine svojih grijeha, koji su mogli biti oprošteni po Isusovoj ljubavi, nego zbog nedostatka kajanja; nije želio priznati svoje krivice ili što je vjerovao da ne mogu biti oproštene. Sam Bog kaže:“ Operite se, očistite. Prestanite zlo činiti. Hajde, dakle. Budu li vam grijesi kao grimiz, pobijeliti će poput snijega: kao purpur budu li crveni, postati će kao vuna“. Eto, tako je dobro priznati svoje grijehe i kajati se za njih. Svećenik Kristov (fra Velimir Bavrka) 7.4.2014.

_______________________________________

Prepustite se Bogu. Zavapite punim bićem za njegovim milosrđem. Pojurite svome Bogu u zagrljaj. Pohitite pred Presveti Oltarski Sakrament i osunčajte svoju dušu, vratite joj boju života, vratite joj život!
Nakon toga, otiđite na ispovijed, svetu misu, pričestite se i nahranite, sada svoju gotovo zamrlu dušu...Odlučite da se nećete dati zarobiti stilom odjevanja, ljudima, stvarima, tabletama, opijatima, ljudskim obzirima…
Budite slobodni i vidjet ćete – oblit će vas radost, osmijeh će se vratiti na vaše lice...polet duše bit će nevjerojatan, a vi će te biti napokon sretni jer ćete živjeti kao djeca Božija!

Zdenka Pravdić, 22.1.2014.

_____________________________________________________

 
Čovjek je stvoren iz ljubavi i stvoren je za ljubav. On se rađa kao plod mamine i tatine ljubavi. BOG mu stvara besmrtnu dušu.
Čovjek mora biti dovoljno velik da prizna svoje pogrješke, dovoljno pametan da od njih nešto nauči i dovoljno jak da ih ispravi.
Fra Petar Ljubičić 28.11.2013.
________________________________________

Za čovjeka je bitno biti u dodiru s Bogom, on je od Boga potekao, k njemu se vraća! "Jednostavno je nemoguće bez pomoći molitve krjeposno živjeti!“ (sv.Ivan Zlatousti) ------------------------------------------------------ „Krist dođe na svijet spasiti grješnike, od kojih sam prvi ja!“ (sv. Pavao)

Fra Petar Ljubičić 25.11.2013.

_______________________________

O da, tek sa zrncima mudrosti počinjemo polako shvaćati divan Božanski naum za nas. Divno je biti tužan s uplakanim, siromah sa siromašnim, ponižen sa poniženim. Slušati kako se lome okovi oholosti poput zveketa lanaca koji se drobe jednim pokretom u prah. Jer ono što prođem, to i učim. To me čini Kristolikom da uzmognem razumjeti, pomoći, dati sebe. Da uzmognem biti najveće Božje stvaralaštvo - ČOVJEK!

Nada Marija Oršolić 23.10.2013.

_______________________________________

Braćo i sestre! Najbolji dar jezika je vjera po kojoj mi dobivamo sve darove. Tko nju ne posjeduje gubi orijentaciju i smisao života. Ona je glavni pokretač svega; hrana umornima; utjeha žalosnima i snaga klonulima. Da bi naša vjera bila velika, obilata, svježa mi je moramo zalijevati molitvama kako bi ona pustila svoje žile tako da u danima bura i oluja, ostanemo čvrsti, postojani, uzdržljivi i vjerni u svojoj službi. Bez patnje i odricanja se ne može naprijed. To je lozinka Neba. Svetost se ne rađa, nego postaje. Pozivam vas da da sve grijehe, patnje, brige stavimo na oltar Isusova ramena jer Isus je naša jedina snaga i zaštita, druge nemamo.

Fra Velimir Bavrka 23.11.2013.

______________________________________

Današnjem je svijetu - bogatima i siromašnima, prezaposlenima i nezaposlenima, slavnima i zanemarenima, zdravima i bolesnima - potrebno svjetlo, potrebna mu je radosna vijest. Potrebno mu je pokazati da postoji alternativa sadašnjem načinu života: da postoji mogućnost istinski sretnog života u siromaštvu duhom, to jest u slobodi od navezanosti na materijalno, tjelesno, svjetovno. Potrebno mu je dokazati da postoji blaženstvo do kojeg se ne dolazi stjecanjem novca, uspinjanjem na društvenoj ljestvici, dobivanjem boljeg radnog mjesta, kupnjom novog automobila, dobitkom na lotu. Tko to može učiniti? Tko može doprijeti do srca ljudi zarobljenih svjetovnim željama? Samo Isus! Samo On te poznaje potpuno, cjelovito i samo On ne okreće glavu od tebe nikad, pa i onda kad misliš da šuti. Kao kad si na ispitu, na testu, radiš, pored tebe je profesor ali šuti i čeka da uradiš.

Fra Velimir Bavrka 15.11.2013.

_________________________________

"Ruke nas Božje prate na našem putu. Naš nas Otac uči hodati, kao neki otac svojega sina. Uči nas hoditi putom života i spasenja. U trenutcima boli miluju nas Božje ruke, tješe nas. On je naš Otac i miluje nas! Često je u tim milovanjima praštanje." (Papa Franjo)

Fra Bazilije Mate Bašić 14.11.2013.

_____________________________________________

"Čega da se pored takovih čuvara, anđela Božjih, bojimo? Ne može ih se ni nadjačati ni zavesti, a još manje mogu zavoditi oni, koji nas čuvaju na svim putovima našim. Vjerni su, razboriti su, moćni su: što strepimo? Hajdemo samo za njima, priljubimo im se i držimo se pod pokroviteljstvom Boga nebeskog. Kadgod se dakle opaža, da preteška napast kreće u navalu, i da je žestoko iskušenje na pomolu, prizovi čuvara svoga, pomoćnika u zgodama, u kušnjama, zovni ga i kaži: Gospodine spašavaj nas, pogibosmo!!!" (Sv. Bernard)

Fra Bazilije Mate Bašić 3.11.2013.

______________________________________

Onaj tko je proždrljiv, tko je neumjeren u jelu i piću, onaj tko je radoznao da proba nešto drugačije od onog što ima na stolu, onaj tko se opravdava tim, pa tamo idu svi, zašto ne bih i ja? Je li dovoljno odgovora na pitanje o stolu i Mc Donaldsu. A želiš li odgovor, kakvi su ljudi preljubnici? Ljudi bez morala, bez odgoja, bez vjere, bez karaktera, bez poštenja, ljudi sebičnjaci, egoisti, i ostali šljam. Jer ni jedan pravi čovjek, ni jedna prava žena neće pogaziti svoju ljubav, povrijediti onu osobu koja ih voli, koja za njih živi i diše. Ni jedan pravi otac neće zadavati bol i suze svojoj djeci, radi par sati osobnog zadovoljstva, zadovoljstva koje je da to od sotone, zadovoljstva koje na kraju uništi brak, obitelj, porodicu. Zar je par trenutaka seksualnog zadovoljstva vrjednije od sreće cijele obitelji, od sreće, radosti i blaženstva djece. Zar je par sati, dana, nije važno, vrjednije od poštovanja samog sebe kao osobe, od svog obraza i karaktera? Ima jedna poslovica, a glasi otprilike, KAD ČOVJEK IZGUBI OBRAZ, IZGUBIO JE SVE U ŽIVOTU.

Slavica Škoro Budimir, 25.10.2013.

______________________________________

Mnoge su me životne situacije dovele u stanje neraspoloženosti kad nisam imala volje moliti ili nisam mogla pronaći riječi kojim bi izrazila sve što osjećam. Jednostavno nisam znala moliti, nisam znala za što moliti. Moja molitva ponekad ne zvuči kao molitva, ponekad to budu samo prazne riječi koje kao da projure kroz prazninu, pa se pitam da li dođu do tebe, Bože. Stoga te molim da mi pomogneš pronaći pravi način da ti izrazim sve zahvale i da te neprestano slavim. A onda kada moje molitve nisu one prave i skrušene, molim te da svejedno dopru do tebe da znam da ih čuješ jer vjerujem da čuješ moju dobru volju i želju za slavom tvoga imena. Sada želim moliti za one za koje nitko ne moli. Molim te za sve siromašne, nesretne, usamljene, napuštene i one koji te traže a ne mogu te naći. Pokaži im svoju dobrotu, daruj im vjeru i pokaži im smisao života. Dobri Isuse, molim te da im daš blagoslov i pokažeš nježnost svojih ruku koje ih neprestano vode. I nemoj ih nikada napustiti, jer te trebaju. Amen.

Štovatelji svete Rite 18.10.2013.

_______________________________________

Mnogi zaboravljaju da je nebo njihova i naša domovina. Nemaju nikakav odnos s Bogom, nego stalno hrane svoje „ja“. Očita je razlika između čovjeka, koji misli na svoju besmrtnu dušu i čovjeka, koji gramzljivo grabi bogatstvo. Prvi misli na život i kako se ne udaljiti od Boga, a drugi misli isključivo na smrt, koja će ga razdvojiti od bogatstva.

Pater Arek Krasicki 21.9.2013.

______________________________________

Hodaj polako hodočasniče...
Zastani. Pogledaj kako ti djeca rastu.
Pogledaj i zavoli svaku novu plemenitu boru na licu tvoje voljene žene, jer tu je utkana vaša ljubav..
Pogledaj svoje lice kako postaje vremešno u odsjaju očiju koje te ljube. Pogledaj drvo koje je bilo mladica, kako sada postaje močno stablo. Pogledaj kamenje na cesti i prepoznat ćeš sve svoje padove, ali i pobjede. Ako si protrčao kroz život jureći za poslom, uspjesima, za porazima, probudit ćeš se na kraju puta prebrzo, izbrisanih uspomena i praznoga srca.
Zato, hodaj polako hodočasniče, jer put je i tako - prekratak.
Pohranjuj sve uspomene u svoje srce,
to je jedino bogatstvo koje na kraju ostaje..to je punina tvoga hoda...

Nada Marija Oršulić 11.9.2013.

_____________________________________

Dođu osjećaji poput divljeg vala, potope nas i izbace na obalu poput brodolomca. Zvali smo ih - ljubav. Dođu osjećaji poput vatrene eksplozije koja nas nosi na Nebo i odhuji poput tornada dalje činiti pošast a mi padnemo sa ogromnih visina. Zvali smo ih - ljubav.
Dođu osjećaji poput mirnog mora. Tihi, nenametljivi, postojani, meki. Obaviše nas i nježno plovimo na njima do sigurne luke. I ostadoše zauvijek.... To ne zvasmo ljubav. To JEST - LJUBAV.....

Nada Marija Oršolić 25.8.2013.

___________________________________________

Ako si zaboravio/la danas koliko si poseban/posebna, pogledaj na Nebo. Sunce se probudilo - za TEBE. Sve sile prirode su se pokrenule - za TEBE. Sve ptice cvrkuću - ZA TEBE. Jer da si i jedini čovjek na planati, sunce bi opet ustalo, dan bi svanuo, vjetar bi pjevao, oblaci bi se smješkali....Toliko si POSEBAN U BOŽJIM OČIMA!........

Nada Marija Oršulić 3.8.2013.

___________________________________________

 

Ljudi putuju pa se dive visovima planina, divovskim valovima mora, dugim tokovima rijeka, širokim prostranstvu oceana, i kružnom pokretu zvijezda; a pored sebe prolaze i - ne čude se ničem.
Sveti Augustin

Nada Marija Oršulić 30.7.2013.

____________________________________

Otmica Riječi

Svakomu koji sluša Riječ o Kraljevstvu, 

a ne razumije, 

dolazi Zli te otima što mu je u srcu posijano.

Mt 13, 19

 

Razum je, dakle, čuvar Riječi.

Tko primi Riječ, a ne razumije je,

neće je sačuvati.

Otet će mu je Zli.

 

Zli ne otima Riječ kao što lopov krade blago.

Lopov se okoristi ukradenim.

Zli od Riječi nema koristi.

On nikada ne radi nekome u korist.

Čak ni sebi.

Njegova je korist šteta onoga komu otima Riječ.

OPŠIRNIJE !

______________________________

"Snaga molitve nije u tom što njom isprosimo, nego što njom postajemo. Tko od molitve ustaje kao bolji čovjek, njegova  je molitva uslišana. Uslišana je već onoga trenutka kad je počeo moliti!“ (dr. Ljudevit Rupčić)

Fra Petar Ljubičić 24.7.2013.

_______________________________________

Kada Isus ne bi bio Bog tada bi njegova smrt na križu ostala samo smrt i patnja. Tada bi taj križ ostao okrutna stvarnost i izvor zgražanja nad ljudskim zvjerstvom. A budući da je Isus Bog, taj križ pobjeđuje svaku smrt, ulijeva nadu i potvrđuje najveću ljubav koju je čovjek mogao u ovom životu primiti od Boga.

Fra Bazilije Mate Bašić 23.7.2013.

_____________________________________

Bog je ljubav i ta je ljubav uzrok i svrha svega što postoji, te stoga ni jedno biće ne postoji isključivo za sebe samoga, nego za drugoga, za sve druge, jer taj Bog koji je ljubav, prije svega je čisto darivanje...

Fra Bazilije – Mate Bašić 5.7.2013

 

Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste, želim da Ti se potpuno predam. U Tvoje ruke u Tvoju svetu volju, predajem moj daljnji život... Daj da s ljubavi i u ljubavi Duha Svetoga i u snazi Duha Svetoga.. započnem danas , moj posao, koji si mi namijenio... koji želiš...da činim i dalje...da imam snage i hrabrosti...izdržati..
Zagovorom Ruže Otajstvene.. Bezgriješnog Srca Djevice Majke Marije, po njezinim prečistim rukama, po Njezinoj velikoj ljubavi, i po njezinom močnom i milosrdnom zagovoru, vjerujem da ste odlučili, ono što je za mene najbolje... Gospodine Isuse Kriste, Milostivi i milosrdni Bože, vjerujem i uzdam se u Tebe, i računam danas s Tvojom velikom pomoći...

Ružica Bestić Blašković  2.7.2013.

 

 

Gospina poruka-kliknite na sliku da je vidite preglednije
Gospina poruka-kliknite na sliku da je vidite preglednije

 

«Nemojte u svom životu vremenitim potrebama davati prednost pred Riječju Božjom, već radije ostavite po strani sve i o danu Gospodnjem dođite u crkvu...» (Didaskalia apostolorum)

Fra Bazilije-Mate Bašić 26.6.2013.

___________________________________________

Kada ti sotona želi nametnuti neke svoje misli: da nisi dovoljno dobar, da si grešnik, da imaš puno mana, slobodno mu tada reci: Moj Bog zna sve to, ljubi me i prihvaća ovakvog kakav jesam,
sa svim mojim vrlinama i manama i nikada me ostaviti neće.
A tada mu u ISUSOVO IME naredi da odlazi iz tvojih misli, iz tvoje glave, iz tvoga srca, jer sve to, kao i cijeli tvoj život pripada BOGU
Maria Weihgoki 19.6.2013.

__________________________________________

 

Mladi imaju iskrivljene slike o Bogu. Često ga povezuju s nekim tko im uskraćuje njihovu slobodu, zabranjuje im nešto. Međutim, Bog u svojoj ljubavi strpljivo podnosi pubertet i sve mladenačke mušice. Podiže mlade silom svoga Duha iz teških grijeha. Zapravo, svaki teški grijeh je duhovna smrt. Fizička smrt nije strašna ako je usporedimo s duhovnom smrću, koja zauvijek udaljuje od Ljubavi. Prorok Ilija otkriva uzrok smrti mladića. To su bili grijesi. Grijeh jednostavno zarobljava, a na kraju ubija. No, istiniti susret s Isusom oživljuje. U sakramentu ispovijedi Isus poziva iznova na život: „Mladiću, djevojko ustani! Ja tebi nudim istinitu slobodu! Mir svoj dajem tebi!“ On ne prigovara, nego nježno dodiruje i šapuće. U euharistiji udahnjuje svoj životvorni dah. Oživljuje. Jača. Grli svojom prisutnošću. Postoji li veća ljubav? Bog je za život, a ne za smrt. Isus liječi i danas. Čini to u sakramentu bolesničkog pomazanja. Služi se ljudima, kojima dijeli posebne karizme i misiju duhovnog i fizičkog ozdravljanja. Isus živi!

pater Arek Krasicki, CSSp, 8.6.2013.
KLIKNITE NA SLIKU DA JE BOLJE VIDITE!
KLIKNITE NA SLIKU DA JE BOLJE VIDITE!
______________________________________________
Dragi moji! Postoje razvedeni ljudi, postoje ljudi u braku u kojem od života više nema ni traga, postoje ljudi koji nisu u stanju oprostiti, postoje ljudi koji sude svakome oko sebe. Sve su to ljudi „tvrda srca“. Razvod braka nije ni bolji ni gori od svega ovoga. Jer svi smo mi u biti na istom mjestu. Svi smo mi izvan zidina Raja. Ali Isus od nas ne odustaje. Poziva nas natrag u vrijeme kada smo živjeli u Raju Zemaljskom. Poziva nas u vrijeme stvaranja Adama i Eve. U vrijeme bez igara, tajni, laži, grijeha. U vrijeme kada se nismo trebali ničega sramiti. Kao što se danas trebamo.

Fra Velimir Bavrka 3.6.2013.

_________________________________________

Hvaljen Isus i Marija!

 Evo danas sam na Svetoj misi dobio jednu misao na dar, pa da ju podijelim s vama:

 Kad pristupamo Svetoj pričesti primamo Živog Isusa u sebe. Mi smo tada poput bazena (kade) za kupanje; ako smo čisti/očišćeni od grijeha tada smo bazen pun bistre čiste vode i Isus se u njoj radosno kupa i ne odlazi nikuda, ali ako smo pod grijehom ili ne daj Bože pod teškim grijehom tada smo posuda puna mutne vode, odnosno čak kaljuža i Isus brzo bježi iz te kaljuže. (Ta tko bi se i od ljudi kaljužao u svojoj kućnoj kadi, a kako je lijepo oprati se u čistoj vodi nakon napornog rada i sprati sav znoj i prljavštinu sa sebe.) Tako ostajemo bez onog izvanrednog dara – Božje snage u nama i tada nas nevolje života sapleću umjesto da se snagom Kristovom jednostavno kroz njih probijemo. Zato je Sveta ispovjed pravi Biser darovan od Boga, da nas uvijek pročisti, te da naša zamućena voda postane bistra kupka našega Gospodina koji će onda u njoj, odnosno u nama uvijek radosno i trajno prebivati.

Želim vam svim srcem da postanete bistra kupka našega Gospodina, da jednog dana postanemo predivno bistro jezero – prava sveta crkva! Sveta ispovjed jest pročišćivač duše, a Sveta pričest je prisutnost živog Krista i Božja snaga u čistoj duši!

 PS vjerojatno tu misao ne bih dobio da mi nije potrebno pranje duše, nadam se da će i vama biti na korist i spasenje!

Hvaljen BOG!!!

Damir Grosinic 26.5.2013.

_________________________________________

 

 

 

Dolazi vrijeme čišćenja, dolazi vrijeme spasa. Sotonsko je kraljevstvo na izdisaju. Naš Bog je veliki. Usprkos svim problemima, tuzi, tmurnom vremenu, tobože neuspjesima neka se ori nova pjesma. Pjevajte Bogu pjevači vrsni. Pjevajte cijeli dan i slavite Boga.Poput kralja Davida plešite pred Gospodinom. Marana -tha Dođi Gospode Isuse! (Mk9,39-50)

p.Arek Krasicki 23.5.2013.

________________________________________

 


Budi blagoslovljen u svima koji su povjerovali i prihvatili poruke i nastoje ih živjeti. Budi blagoslovljen u onima koji trpe i koji su progonjeni jer su povjerovali. Budi blagoslovljen u svima koji su našli u Međugorju mir srca i duše. Budi blagoslovljen u svima koji su došli tražiti ispovijed i oslobodili se osobnog grijeha.
Budi blagoslovljen u svima koji su svoje patnje, stradanja, žalosti i tjeskobe predavali Tebi preko ruku tvoje Majke. Budi blagoslovljen u svima onima koji su još daleko od tebe i tvoje Majke jer ti ćeš im otvoriti oči da vide i shvate da si Živ.
Sve vas blagoslivljam Isusovm desnicom i utapam u Njegovu krv od koje sve bježi. Budite blagoslovljeni po Mariji. Mir vama!

Fra Velimir Bavrka 18.5.2013

________________________________________

Sreća da majka i sestra nam Zemlja, ne može sama od sebe i po svojoj volji, odlučiti pomaknuti se sa svog od Stvoritelja, točno određenog mjesta u Svemiru i biti bliže Marsu. Sreća da Zemlja nema tu slobodu, kojom može, kao i mi ljudi umjesto naravnog zakona i reda, izabrati nenaravni, te se početi okretati u suprotnom smjeru ili pak mnogo većom brzinom po vlastitoj volji, jer tada, na toj Zemlji ne bi bilo života, ne bi bilo ni tebe, ni mene...
fra Mate Bašić 17.5.2013.

__________________________________________

..zašto toliko ljudi nemaju ništa od života??..zato što nemaju prijatelja..jer ne poznaju nikoga tko bi bio uz njih..jer ne vide nikakovog znaka da ih netko voli..jer nemaju nijednog cvijetka koji bi za njih cvao..a cvijeće stvara čuda!..ne mora to biti nikakvo skupo cvijeće..

..obično jednostavno cvijeće,smiješak,stisak ruke,malo pažnje,radosna riječ.. i zato Vam poklanjam cvijeće,darujem Vam osmijeh,otvaram svoje srce za Vas,jednu prelijepu pjesmu u slijedećem upisu i na koncu,hvala što postojite,svi.. neovisno ni o čemu... ♥ ♥ :-) :-)

Davor Smok 6.5.2013.

_________________________________________

 

Gospina poruka , 02.05.2013 (Medjugorje)

"Draga djeco!
Iznova vas pozivam da ljubite, a ne sudite.
Moj Sin je po volji Nebeskog Oca bio među vama da bi vam pokazao put spasenja, da bi vas spasio, a ne da bi vam sudio. Ako želite slijediti mog Sina nećete suditi već ćete ljubiti kao što vas Nebeski Otac ljubi.
Kada vam je najteže, kada padate pod težinom križa, ne očajavajte, ne sudite, već se sjetite da ste ljubljeni i hvalite Nebeskog Oca zbog Njegove ljubavi.
Djeco moja, ne skrećite s puta kojim vas vodim, ne srljajte u propast. Neka vas molitva i post osnaže da mognete živjeti onako kako bi to Nebeski Otac želio,
da budete moji apostoli vjere i ljubavi, da vaš život blagosivlja one koje susrećete, da budete jedno s Nebeskim Ocem i mojim Sinom. Djeco moja, to je jedina Istina. Istina koja vodi k vašem obraćenju, a onda i obraćenju sviju onih koje susrećete, koji nisu upoznali moga Sina, sviju onih koji ne znaju što znači ljubiti. Djeco moja, moj Sin vam je darovao pastire, čuvajte ih, molite za njih!
Hvala vam."

________________________________

Prošla je godina dana od objave prvih misli Mojih facebook prijatelja.To smo arhivirali i možete čitati na ovom linku ili preuzeti na svoje računalo - dolje

Misli mojih facebook prijatelja (svibanj 2012. - svibanj 2013.)
Misli mojih Facebook prijatelja.pdf
Adobe Acrobat Document 951.7 KB